Jeg er av de som gjerne prøver ut nye oppskrifter på både kaker og gjærbakst.
Men har ennå ikke funnet en bolleopskrift som er bedre enn mormors gamle.
De er veldig gode og deigen er helt nydelig å jobbe med.
Bolleopskrifter har dere vel fra før alle sammen, men jeg tenkte jeg skulle
dele oppskriften med dere alikevel jeg.
Mormors Melis boller.
1 1/5 kg hvetemel
100 gram smør
250 gram melis
2 egg
2 ts bakepulver
9 dl melk
2 pk gjær
Smelt smøret og varm melken til 37 grader.
Smuldre gjæren i melken og tilsett de sammenpiskede eggene.
Tilsett til slutt alt det tørre.
Rulles til små boller og legges på bakepapir med engang.
La de heve i 2 timer og pensle med sammenpiskede egg.
Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 10 minutter.
Da er det bare å nyte de ferske bollene.
Vi blogges:))
Karipia
Dette virkar som ei god oppskrift, og eg må nok prøva den snart. Takk for at du delar! ;)
SvarSlettDenne skal testes ut i nær fremtid, er helt hekta på boller for tiden, og ingenting er vel bedre enn ferske hjemmebakte boller:)
SvarSlettHa en fin kveld:))
Disse så skikkelig gode ut. :)
SvarSlettNamnam, dette så innmari godt ut! Jeg er så svak for boller altså.. Må nok prøve denne oppskriften en gang. ;)
SvarSlettNam nam!
SvarSlettØnske dæ en fortsatt fin kveld:-)