lørdag 19. mars 2011

Foccacia:)

Foccacia er veldig godt til supper og gryter eller du kan servere det med spekeskinke og brie:)
Her i huset spiser de opp hver en smule når jeg baker Foccacia,
 De elsker å ha det med til skolemat.


Jeg deler selvfølgelig oppskriften slik at dere også kan kose dere med

FOCCACIA.

7 dl lunket vann
0,7 dl olivenolje
1ss sukker
1ss salt
50 gram gjær
1 kg hvetemel

Elt gjærdeigen godt og la den stå å heve 1 time
Bakes ut og legges i bakepapirkledd storform.
Heves ca. 40 minutter
Trykk små hull i deigen med fingeren og smør utover
olivenolje og strø på maldonsalt.
Jeg lager en blanding med olivenolje og soltørket tomat som jeg kjører i foodprossessoren først.

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 25 minutter.

Vel bekomme:))

Karipia

5 kommentarer:

  1. Nam nam det ser så utroooolig godt ut! Takk for oppskriften!!! :)

    SvarSlett
  2. Så veldig godt ut :-) Deilig med soltørket tomat :-) Fikk lyst til å bake det, takk for oppskrifta :-)) Ha en fin lørdagsskveld !!

    SvarSlett
  3. Nam nam, den må prøves :) Flink til å dele med deg du :)))

    SvarSlett
  4. Mmm, herlig! Her elsker vi også foccacia, så kanskje jeg skulle prøve oppskriften din en dag :)

    Ha en fin lørdagskveld!

    Klem, Inger

    SvarSlett
  5. Nam nam nam, dette er bare super godt! Har ikke prøvt å lage det selv, men spise det....DET kan du tro jeg har gjort mange ganger. Kopierer denne, den MÅ prøves her hjemme:))
    Tusen takk!
    Klem på deg

    SvarSlett