onsdag 27. mars 2013

Fine matgaver.

Jeg syns det er veldig kjekt med hjemmelagde gaver enten det er håndarbeid
eller mat.
Og enkle små venninnegaver er alltid kjekt.
Nå fant jeg ut at jeg ville lage å ha stående her på hytta også.
De er jo dekorative der de står og lett tilgjengelig hvis jeg plutselig får lyst til å kokkelere.

Den lille flasken inneholder rapsolje og den store flasken inneholder
de tørre ingrediensene til hjemmelagde knekkebrød.
Oppskriften er skrevet ned og der står det hvor mye vann og salt som skal tilsettes
og steketemp. og tid.
Jeg halverte oppskriften i denne flasken,
for flasken var ikke så stor.
Blir nok til 2 brett med knekkebrød.


Flaskene ble pyntet med nostalgiske bilder som ble festet med decopagelim.
Og blonder og bånd ble brukt til både pynt og for å henge oppskriften på flasken.

Her er oppskrifta på knekkebrødene jeg baker.

Hjemmelagde knekkebrød.

2 dl grovt rugmel
2 dl havrekli
2 dl kruskakli
2 dl store havregryn
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
1-2 dl solsikkekjerner
2 ts salt
7 dl vann

Dette holder til 3 brett som stekes samtidig på varmluft ved 160grader i 70 minutter.
Del de opp i passe stykker med pizzahjul før du steiker,
da blir de enkle å bryte i fine biter etterpå.
 
 
Her har jeg fyllt en glassboks med knekkebrød.
Da står det lett tilgjengelig på kjøkkenbenken og du får lyst på knekkebrød
hver gang du tar turen innom kjøkkenet.......hihi
De er i hvert fall veldig populære her i huset,
blant både liten og stor.

Vi blogges:))

Karipia

4 kommentarer: